2023-2024 Türkiye Burslusu (YTB) Uluslararası Öğrenciler için Kayıt Duyurusu / Registration Announcement for International Students with 2023-2024 Turkey Scholarships (YTB)

2023-2024 Türkiye Burslusu (YTB) Uluslararası Öğrenciler için Kayıt Duyurusu

- 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Burslusu (YTB) uluslararası öğrencilerimizin Marmara TÖMER’e kayıtları 20 Eylül 2023 tarihinde başlayacaktır.

- Kayıtlar, hafta içi her gün 09.30-12.00 ile 13.00-15.30 saatleri arası Marmara TÖMER’de yapılacaktır.

- Marmara TÖMER kaydından önce her öğrenci, birimine (fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu/ enstitü) kayıt yaptırmalı ve öğrenci belgesi almalıdır.

Marmara TÖMER Kaydı İçin Gerekli Belgeler:

- Pasaport Fotokopisi (Orijinali de kontrol için mutlaka öğrencinin yanında bulunmalıdır.)

- Öğrenci Belgesi (Orijinal olmalıdır, fotokopi kabul edilmez. Öğrenci belgesinde fotoğraf bulunmalıdır.)

- YTB Bursluluk Taahhütnamesi Fotokopisi (Orijinali de kontrol için mutlaka öğrencinin yanında bulunmalıdır.)

- YTB Kabul Mektubu Fotokopisi (Orijinali de kontrol için mutlaka öğrencinin yanında bulunmalıdır.)

- “Türkçe Öğretim Merkezi Bilgisi/Turkish Teaching Center Information” Belgesinin Fotokopisi (Orijinali de kontrol için mutlaka öğrencinin yanında bulunmalıdır.)

- Muafiyet Belgesi (Bu belge sadece YTB tarafından direkt muaf sayılan öğrencilerden istenir.)

Kayıt Yeri: Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Marmara TÖMER), Göztepe Yerleşkesi, Eski Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 1. Kat, A Blok, Kadıköy/İstanbul, A204, A207-208

Adresi: Eğitim Mahallesi, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, Blok No: 157/7, İç Kapı No: 1, Kadıköy/İstanbul

Konum için tıklayınız.

Kayıt Saatleri: Hafta içi her gün 09.30-12.00 ile 13.00-15.30 saatleri arası

- Registration of our Turkey scholarship (YTB) international students for the 2023-2024 Academic Year to Marmara TÖMER will start on September 20, 2023.

- Registrations will be made at Marmara TÖMER every weekday between 09.30-12.00 and 13.00-15.30.

- Before Marmara TÖMER registration, each student must register to his/her unit (faculty/college/vocational school/institute) and obtain a student certificate.

Required Documents for Marmara TÖMER Registration:

- Passport Photocopy (The original must be kept with the student for control.)

- Student Certificate (Must be an original, photocopies are not accepted. The student certificate must contain a photograph.)

- Photocopy of YTB Scholarship Commitment (Must be present with the student for checking.)

- Photocopy of YTB Acceptance Letter (The original must be kept with the student for control.)

- Photocopy of the “Turkish Teaching Center Information" Document (The original must be with the student for control.)

- Exemption Certificate (This document is required only to those deemed directly exempt by YTB.)

Registration Place: Marmara University Center for Teaching Turkish Language (Marmara TÖMER), Göztepe Yerleşkesi, Eski Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 1. Kat, A Blok, Kadıköy/İstanbul, A204, A207-208

Address: Eğitim Mahallesi, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, Blok No: 157/7, İç Kapı No: 1, Kadıköy/İstanbul

Click for the location.

Registration Hours: Every weekday between 09.30-12.00 and 13.00-15.30