TARİHÇE

Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Marmara TÖMER), ilk olarak Marmara Üniversitesinin 11 Temmuz 2011 tarih ve 2011/8 sayılı Senato Kararıyla Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Türkçe Hazırlık Birimi adıyla kurulmuştur.

Bu tarihten itibaren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), İslam Kalkınma Bankası (İKB) protokolü ve Marmara Üniversitesi Yurt Dışından/Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sınavı (MÜYÖS) ile gelen öğrenciler için Türkçe hazırlık dersleri, Türkçe öğrenmek isteyenlere Türkçe kursları ve Türkçe Dil Yeterliliği Sınavları yaparak faaliyetlerini sürdürmüştür.

15 Mart 2021 tarih ve 31424 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelikle Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasıyla bu faaliyetler Merkez bünyesinde yürütülmeye başlanmıştır.

Bu sayfa Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından en son 17.03.2023 16:09:05 tarihinde güncellenmiştir.