TARİHÇE

Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Marmara TÖMER), ilk olarak Marmara Üniversitesinin 11 Temmuz 2011 tarih ve 2011/8 sayılı Senato Kararıyla Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Türkçe Hazırlık Birimi adıyla kurulmuştur.

Bu tarihten itibaren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) protokolü ile gelen öğrenciler için Türkçe hazırlık dersleri, Türkçe öğrenmek isteyen yabancı öğrenciler için kurs programları ve Türkçe Yeterlilik Sınavları yaparak faaliyetlerini sürdürmüştür.

15 Mart 2021 tarih ve 31424 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelikle Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasıyla bu faaliyetler Merkez bünyesinde yürütülmeye başlanmıştır.

Bu sayfa Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından en son 23.02.2022 09:03:21 tarihinde güncellenmiştir.