2020-2021 YTB BURSLUSU ÖĞRENCİLERİ – AKADEMİK TÜRKÇE EĞİTİMİ DUYURUSU

2021-2022 eğitim-öğretim yılında bölümlerinde/programlarında eğitimlerine başlamış olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) burslusu öğrencilerinden henüz YTB’ye Akademik Türkçe Belgesi sunmayanların katılacağı Akademik Türkçe eğitimi, 20 Haziran 2022 – 22 Temmuz 2022 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Marmara TÖMER) tarafından verilecektir.

• Akademik Türkçe eğitiminden, bölümü %100 İngilizce/Arapça olan ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığına bağlı yurtiçi liselerden mezun olan öğrenciler muaf olacaktır.
  • Akademik Türkçe eğitimi alacak öğrencilerin 1 Haziran 2022 – 3 Haziran 2022 tarihleri arasında aşağıda adres ve konum bilgileri verilen Marmara TÖMER Ofisine gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1. Öğrenci belgesi
  2. Yabancı uyruklu kimlik kartı fotokopisi
  3. YTB Bursluluk Taahhütnamesi fotokopisi

Adres: Marmara Üniversitesi, Göztepe Yerleşkesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Binası, A Blok, 1. Kat, TÖMER Ofisi, Kadıköy/İSTANBUL

Konum: https://goo.gl/maps/mxcpogAoPaoTzjaMA

Telefon: 0 216 777 1 666