2022-2023 YTB Öğrencileri için Türkçe Seviye Belirleme Sınavı

2022-2023 YTB ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜRKÇE SEVİYE BELİRLEME SINAVI DUYURUSU

2022-2023 eğitim öğretim yılı YTB Türkiye Burslusu öğrencilerinin katılacağı Marmara TÖMER Seviye Belirleme Sınavı 29 Eylül 2022 tarihinde Marmara TÖMER tarafından yüz yüze olarak yapılacaktır.

Sınav Tarihi

: 29.09.2022

Sınav Saati

: Okuma-Dinleme-Yazma Sınavı: 09.00-11.40

Konuşma Sınavı: 12.30

Sınav Binası

: Marmara Üniversitesi, Göztepe Yerleşkesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Binası, A Blok, 1. Kat, Kadıköy/İSTANBUL (Lokasyon:  https://goo.gl/maps/mxcpogAoPaoTzjaMA)

Sınav Salonu

: A210 (A Blok, Birinci Kat) (Salon bilgisi değişebilir.)

• Sınava katılacak olan öğrencilerin en geç saat 08.30’da sınav salonunda hazır olması ve yanlarında öğrenci belgesi, pasaport, kalem ve silgi bulundurması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içi liselerden mezun olanlar ile eğitim dili % 100 Türkçe olan üniversitelerden mezun olanlar Türkçe öğreniminden muaftır.
  • Yurt dışındaki Türk liselerinden mezun olan öğrenciler, Türkçe öğreniminden muaf değildir. Bu öğrencilerin Marmara TÖMER Seviye Belirleme Sınavına katılması gerekmektedir.
  • Suriye uyruklu olup açık öğretim lisesi mezunu olan öğrencilerin de Marmara TÖMER Seviye Belirleme Sınavına katılması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti devlet üniversiteleri ya da Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen C1 düzeyi Türkçe yeterlilik sertifikasına sahip olan öğrenciler de Türkçe hazırlık eğitiminden muaf tutulacaktır.
  • Sınava Marmara TÖMER’e kayıt yaptıran tüm öğrenciler girecektir.

Marmara TÖMER

_________________________________________________________________________

2022-2023 YTB STUDENTS– TURKISH PLACEMENT EXAM ANNOUNCEMENT

Marmara TÖMER Placement Exam, which YTB Turkey Scholarship students will attend in the 2022-2023 academic year, will be held face-to-face by Marmara TÖMER on September 29, 2022.

Exam Date

: 29.09.2022

Exam Hour

: Reading-Listening-Writing Exam Hour: 09.00-11.40

Speaking Exam Hour: 12.30

Exam Building

(Lokasyon:  https://goo.gl/maps/mxcpogAoPaoTzjaMA )

Exam Classroom

: A210 (A Blok, Birinci Kat) (The exam hall is subject to change)

• Students who will take the exam must be ready in the exam hall at 08.30 at the latest and have a student certificate, passport, pencil and eraser with them.
  • Those who graduated from domestic high schools affiliated to the Ministry of National Education of the Republic of Turkey and those who graduated from universities where the language of instruction is 100 % Turkish are exempt from learning Turkish.
  • Students graduating from Turkish high schools abroad are not exempt from learning Turkish. These students are required to attend the Marmara TÖMER Placement Exam.
  • Students who are Syrian nationals and graduated from open education high school must also take the Marmara TÖMER Placement Exam.
  • Students who have a C1 level Turkish proficiency certificate issued by the Republic of Turkey state universities or Yunus Emre Institute will also be exempted from Turkish preparatory education.
  • All students registered to Marmara TÖMER will take the exam.

Marmara TÖMER